Bedrijfs­opvolging buiten de familie

Als jij samen met een of meer anderen een bedrijf wenst over te nemen, zijn er een heleboel zaken waar je aan moet denken om een succesvolle start te kunnen maken. Vragen die daarbij opkomen zijn bijvoorbeeld:

  • Blijft de oud-eigenaar wel of niet meewerken, nadat het bedrijf overgenomen is?
  • Hoe ga je met elkaar om als zakenpartner?
  • Hoe gaan de medewerkers om met deze veranderingen?
  • Hoe bespreek je constructief wat je van de ander verwacht?
  • Hoe halen alle betrokkenen het optimale uit de samenwerking?

Communicatie is daarbij heel belangrijk. Op een gegeven moment loopt die vast of dreigt die vast te lopen. Dat kost heel veel energie. Dat is niet gewenst. Die energie kun je beter voor iets anders inzetten.

Wij begeleiden oude en nieuwe eigenaren bij het verkennen van hun belangen en hun rol in de ontstane situatie. Wij maken individuele behoeften helder en duidelijk. Wij managen verwachtingen door het creëren van duidelijkheid en structuur. Wij gaan daarnaast samen met jullie op zoek naar andere manieren om problemen op te lossen. Echt op te lossen. Constructief dus. Dat helpt jou en je zakenpartner écht succesvol te worden.

Wij van de OvernameCoach zijn er voor jou om je te begeleiden in dit proces. Dat kan op verschillende manieren.  Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

symbool de OvernameCoach