Management- en teambegeleiding

Een bedrijfsovername is een intensief proces voor alle betrokkenen. In verbinding blijven met elkaar in alle lagen in de onderneming is daarbij heel erg belangrijk. Het lijkt zo makkelijk, toch gaat het vaak mis. Er ontstaan vaak situaties die leiden tot gespannen verhoudingen waar mensen zelf niet meer uitkomen.

De OvernameCoach helpt ondernemers, management, aandeelhouders, bestuurs­leden, leidinggevenden, zaken­partners hun onderlinge communicatie rondom de bedrijfs­overdracht te verbeteren. Wij voorkomen onduidelijkheid en mis­verstanden. Wij verhelderen en optimaliseren. Wij maken conflicten bespreekbaar en constructief. Dat doen we door impliciete verwachtingen expliciet te maken. Door onzichtbare onderstromen zichtbaar te maken en te benoemen. Zodat alle betrokkenen gehoord en gezien worden.

Met het doel om tegenstellingen tussen betrokkenen op te lossen om ieders belang te dienen. En de relatie met je gespreks­partner te verbeteren. Dan zijn wij op z’n scherpst. Dan bieden wij specifieke en deskundige begeleiding om de communicatie op gang te helpen en te komen tot acceptabele oplossingen voor alle belanghebbenden.

Begeleidingsvormen

Afhankelijk van de situatie zetten we verschillende begeleidingsvormen in, Je kunt daarbij denken aan:

  • 1-op-1 coaching met jou als ondernemer
  • 1-op-2 coaching met jou en je opvolger
  • Strategiesessie met het management
  • Gespreks- en conflictbegeleiding
  • Mediation
  • Teamcoachingsessies met de medewerkers

Heb jij het gevoel vast te zijn gelopen met je opvolger, medewerkers of bestuursleden? Neem dan contact met ons op. Wij (bege)leiden jou, het management en de teamleden door het overnameproces heen.

symbool de OvernameCoach